Strategisch partnerschap Marginpar & Zami

Rijnsburg, 24-06-2021

L&M Groep BV
Laan van Verhof 75
2231 DZ Rijnsburg

DUTCH | ENGLISH

Vanaf 28 juni gaan Zami en Marginpar een strategisch partnerschap aan. De kortere lengtes van bepaalde volumeproducten – zoals Solidago, Hypericum, Limonium en Astrantia – worden direct aangeboden bij Zami en verschijnen niet meer op de klok.

Marginpar, één van de grootste kwekers van zomerbloemen, gelooft sterk in het belang van samenwerkingen: samen bereik je meer. Met partners, veredelaars én klanten. Wanneer zowel klant als Marginpar uitspreekt samen voor langere termijn een verbintenis aan te gaan spreekt men bij Marginpar van een ‘strategisch partnerschap’. Marginpar maakt zeer bewuste keuzes in de partners waarmee ze samenwerkt, een strategisch partnerschap werkt alleen als je elkaar écht versterkt. Vanaf 28 juni 2021 voegt Zami zich bij deze selecte groep.

De samenwerking tussen Zami en Marginpar is al enige tijd aan de gang op een aantal volumeproducten van Marginpar, en nadrukkelijk op de kortere steellengtes.

Michiel van Paassen, Sales & Marketing Marginpar: “Hoewel Marginpar niet specifiek op deze kortere lengtes teelt zijn ze van nature toch altijd aanwezig, met een substantieel volume. Zami, onderdeel van de L&M Groep, heeft zeer goede afzetkanalen richting de grootschalige Retail waar juist vraag is naar de kortere lengtes. Het ontzorgen van dit type klant is hun specialisme.”

Vanaf 28 juni wordt de samenwerking tussen Zami en Marginpar verder uitgebouwd. Marginpar zal haar volume in de kortere lengtes van specifieke variëteiten bij Zami aanleveren. Dagvers en met goede regelmaat.

Een goede match
Arnold van Delft, Inkoop & Verkoop Zami: “De samenwerking tussen deze twee bedrijven is een bijzonder goede match. Bij ons is de vraag naar bloemen in 40, 50 cm het grootst, terwijl Marginpar juist liever langere lengtes aanbiedt op de klok. Voor Retail zijn die ongeschikt. Stel dat we 80cm Solidago aanbieden aan onze klanten; dan komen we in de knel met transport, het gewicht is te hoog, de boeketten passen niet meer in de emmers, het schappenplan in de winkel is er niet op ingericht. Plus het afval: we zouden de stelen korter moeten knippen, al dat gewicht zou nutteloos van de farms naar Nederland komen. Dat is gewoon zonde. En niet duurzaam. Met een standing order, ingebouwde regelmaat, voorkomen we dat. Op die manier kunnen we de bloemen, die daar geschikt voor zijn, zonder hoes binnen laten komen. Dat scheelt plastic en zorgt voor een kleinere footprint.”

Over Marginpar
Marginpar kweekt bloemen primair voor de bloemist. Daarbij is de veilingklok het belangrijkste afzetkanaal. Op de veiling is markt opgebouwd voor de ruim 120 variëteiten en kopers rekenen op een consistente aanvoer van Marginpar bloemen – in de juiste sorteringen. Op basis van de behoefte op de klok heeft Marginpar een duidelijke standaard neergezet voor kwaliteit en de sorteringen per variëteit. Betrouwbare aanvoer en constante kwaliteit zorgen tenslotte voor loyale kopers. Om de bloemist nog beter te bereiken en te bedienen werkt de Sales & Marketing van Marginpar nauw samen met enkele exporterende groothandelaren die marktleider zijn in één of meerdere landen.

Een andere doelgroep van Marginpar is de Engelse full service Retail waar gewerkt wordt met hoogwaardige bloemen voor in boeketten van de betere retailers. Om deze goed te bedienen werkt Marginpar samen met gespecialiseerde UK Retail leveranciers, gevestigd in Nederland.

Over Zami
Zami is gespecialiseerd in de import van een breed assortiment zomerbloemen, van gecertificeerde kwekers verspreid over de hele wereld: Afrika, Zuid-Amerika en Europa. Sinds 2018 is Zami onderdeel van de L&M Groep. De L&M Groep is complementair opgebouwd, zodat elk label zich compleet kan focussen op haar eigen expertise. Voor Zami is dat import, terwijl L&M Rijnsburg gericht is op Nederlandse seizoensproducten als tulpen en gladiolen, Lilies Direct op lelies, VE Bloemengroothandel zorgt met de Cash & Carry voor de fijnmazigheid binnen de groep en met de FlowerFactory heeft de L&M Groep een verlengstuk in handen om waarde toe te voegen door boeketten en mono-plus producten te maken van zowel import als seizoensproducten. Op jaarbasis zijn dit al gauw 90 miljoen boeketten die hun weg vinden naar de Retail. Zaken als administratie, logistiek en marketing worden groepsbreed gedragen.

Transparantie
Sven Aertssen, Managing Director L&M Groep: “Corona heeft de vraag doen toenemen bij retailers, die zijn flink gegroeid. Ondertussen wordt de keten korter. Onze klanten willen een partner die ze totaal ontzorgt, die alles voor ze kan regelen. Met alle labels onder één dak kan dat. En met sterke samenwerkingen, zoals met Marginpar. Hiermee bieden we regelmaat, onze klanten kunnen ver vooruitplannen omdat we transparant zijn. We weten wat er jaarrond binnenkomt en voor welke prijs. Plus, het is altijd vers. Het voordeel van een bedrijf als Marginpar voor ons is de schaalgrootte, kwaliteit beleid (heel hoog en streng) en de presentatie. Het hele jaar door weten we wat we kunnen verwachten, de bossen zijn uniform. Plus, alle farms zijn gecertificeerd. Wij kunnen op elk boeket een label plakken waarop precies te zien is waar elke steel vandaan komt.”

Vanaf maandag 28 juni staan kortere lengtes van bepaalde Marginpar producten niet meer op de klok, maar worden ze aangeboden via Zami. Neem contact op met Zami via [email protected] voor meer informatie.